Själv-Breema

Self-Breema 5 r

Själv-Breema är övningar/rörelser som görs på egen hand.

Det huvudsakliga syftet med Själv-Breema är att vara i nuet och lära känna sig själv och sin kropp. Dessutom är rörelserna ett bra sätt att mjuka upp muskler och leder för att bli rörligare och smidigare. Vissa av rörelserna är uppiggande och ger ny energi. Andra rörelser hjälper oss att slappna av och återhämta oss.

Det finns en mängd olika övningar, både stillsamma och snabba, stående, sittande och ibland liggande. Vanliga moment som ingår är att klappa, stryka, vagga, hålla och sträcka ut. De sittande rörelserna brukar man göra på matta på golvet men många av övningarna kan även göras sittande på en stol. Det är viktigt att alltid anpassa rörelserna efter sin egen bekvämlighet.

Övningarna är fristående och följer inte några färdiga serier. Man kan själv välja ut sina favoriter, de rörelser som för tillfället känns mest tilltalande, vilket brukar skifta med tiden. Att t ex avsätta 5-10 min varje morgon för en eller två Själv-Breemor bidrar till en bra sinnesstämning och förnyad energi inför dagen.

Här kan du se och göra  Själv-Breema med Jon Schreiber som leder Breema Centret i Oakland:

https://www.breema.com/doselfbreema

När du vill prova på Själv-Breema finns information om kurser och träffar under rubriken ”Aktiviteter”. Är ni en grupp kan vi komma till er.

Gå in under fliken ”Kontakta oss”

SB hemsidanIMG_0025